Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je libo kafe?

4. 5. 2008
Je libo kafe?

cofeeProč pijeme kávu? Tento nápoj všichni známe jako účinný, ovšem ne příliš zdravý života budič. Popovídejme si o tom, v čem nám prospívá a jak může škodit.
A je to tady zase, blíží se 11. hodina večer a ty máš spoustu učení a učení a učení. Jdeš do kuchyně a sáhneš po kávě - chyba!

Kofein je látka, která příznivě stimuluje centrální nervovou soustavu a přikazuje mozku, aby nepociťoval únavu. Kofein v kávě je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě.

Káva je v podstatě něco úplně neškodného, skoro všechny ji pijeme ať ve formě Ice Coffe, cappucina nebo normální kávy, kterou si koupíme v automatu nebo uvaříme doma. Je však i naším úhlavním nepřítelem.
Káva, jako taková, odvodňuje tělo, ničí vitamíny B, které jsou důležité mimo jiné pro správné vyživení pleti, zabraňují tvorbě akné a jiných komedomů. Působí nepříznivě na chod organismu a některých orgánů. Při častém pití kávy škodíme nejen své pleti, ale máme velkou možnost, že se na kávě staneme závislé. Nadměrnou konzumací může dokonce dojít poškozování ledvin.

Ledviny jsou orgánem, který pro svůj správný chod potřebuje, pravidelný přísun alespoň 2 litrů čisté vody denně. Při pití kávy hladina vypité vody klesá, a tím trpí právě naše ledviny.

 

Možné následky častého pití kávy:

  • Zničení zubní skloviny
  • Dehydratace pleti (rychlejší tvorba vrásek,tvorba akné,rozšiřování pórů)
  • Odvodnění organismu
  • Nepravidelné vyprazdňování (až při větším množství kávy denně)
  • RIZIKO VYTVOŘENÍ ZÁVYSLOSTI NA KÁVĚ.